Der har været gang i gryderne og på gulvet på Kold College i dag. De har nemlig dannet rammerne om semifinalerne i de officielle danmarksmesterskaber for professionelle kokke og tjenere. Dagen lang har kokke og tjenere fra hele landet gjort deres absolut ypperste for at imponere de to dommerpaneler og sikre sig én af de eftertragtede finalepladser til finalen den 17. marts 2024 til FoodExpo i Herning.

Ud over de kendte retter, som kokkesemifinalisterne har kunnet forberede sig på, skulle de traditionen tro også tilberede en hemmelig hovedret, der først blev afsløret under konkurrencen. I år fik kokkene udleveret 12 jomfruhummere til hovedret til fem couverter. I råvarekurven kunne kokkene bruge bl.a. kartofler, persillerod, græskar, markchampignon, hvidløg, grape og citroner.

I alt har seks tjenerdommere, fem smagsdommere og to køkkendommere fra nogle af Danmarks mest prominente restauranter og hoteller bedømt 145 retter og uddelt 1225 point, og efter tæt konkurrence har de nu fundet otte kokkefinalister og otte tjenerfinalister.

Finalisterne er (i vilkårlig rækkefølge):

Tjenere:

  • Bendix Sixhøj Laursen
  • Bjarke Jeppesen
  • Cille Bunk Pedersen
  • Jesper Løbner
  • Mathias Christensen
  • Michael Nørtoft
  • Patrick Godborg
  • Sophia Rosa Antorini

 Tjenere

  • Amalie Druekær Rasmussen
  • Andreas Kobs Laursen
  • Dennis Blok
  • Emil Pandrup
  • Henrik Lindegaard
  • Ketil Sauer
  • Kristine Slott Olsen
  • Marc Thejl Hansen

Årets Kok har været afholdt siden 1992 hvor det hele startede med det formål at sætte mere fokus på kokke-uddannelsen. Siden da er faget blevet populært og titlen som Årets Kok vokset og tæller nogle af Danmarks største gastronomiske stjerneskud.

Årets Tjener har været afholdt siden 2006, og er igennem årene blevet uddelt til nogle af landets allerdygtigste tjenere.

Konkurrencen er arrangeret af HORESTA og 3F.

Log ind