Den Finske Hotel- og Restaurantforening er vært for årets mesterskab, der løber af stablen den 26.-27. april på Perho Culinary, Tourism & Business College. Her vil de mest lovende kokke- og tjenerelever fra Finland, Norge, Danmark, Sverige og Island kæmpe om titlen. Det første mesterskab blev afholdt i 1981.
Fra Danmark deltager vinderne af Årets Kokkeelev 2024, Magnus Lund Hansen og Magnus Kokkendoff Ravnbo fra Kold College, og vinderne af Årets Tjenerelev 2024, Jacob Urth og Kasper Andersen fra College360.
”Det Nordiske Mesterskab for kokke- og tjenerelever er med til at fremme anerkendelsen og tiltrækningskraften af branchen. Derudover fungerer konkurrencen også som et bevis på det effektive nordiske samarbejde, der driver branchen fremad,” siger Timo Lappi, administrerende direktør for den Finske Hotel- og Restaurantforening MaRa.
De nordiske hotel- og restaurantforeninger organiserer konkurrencen, og landene skiftes til at være vært for konkurrencen, hvor der bliver fremvist evner inden for gastronomi og servicefærdigheder inden for branchen.
Konkurrencelederne er for tjenerne, Ann Mari Wang-Johannessen, fra Norge, mens det for kokkene er Dennis Rafn fra Danmark.
Det første mesterskab blev afholdt i 1981.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
VisitDenmark arbejder på historisk stor undersøgelse af dansk turisme
16-01-2025
-
Rekord i november: Overnatninger stiger markant i Danmark
16-01-2025
-
Kystnære turismeprojekter møder kritik fra naturforening
16-01-2025
-
Kok fra Molskroen vinder Rising Star 2025
16-01-2025
-
Finalist til Årets Kok sikrer andenplads i Rising Star 2025
16-01-2025
-
Planer om nyt hotel nær SDU i Odense
16-01-2025
-
Nu får Hellerup sit første femstjernede hotel
16-01-2025
-
Stort ferieresort på Als åbner tidligere end planlagt
16-01-2025