Er jeres virksomhed opstartet med e-handel de seneste uger, eller har I lanceret takeaway?

Fødevarestyrelsen understreger, at virksomhederne skal huske, at salg af fødevarer via digitale platforme selvfølgelig er omfattet af fødevarelovgivningen. E-handel med fødevarer omfatter alle former for mad og drikkevarer samt kosttilskud, som markedsføres på digitale platforme, fx hjemmesider, webshops, sociale medier som facebook og instagram, samt apps og online markedspladser.

HORESTAs fødevarechef Tine Skriver tilføjer:

”Ved salg af ikke-færdigpakkede fødevarer skal der medfølge information om allergener. Det skal virksomhederne huske, hvis man for eksempel sælger takeaway eller via e-handel. For selvom nye initiativer hurtigt tager form, så må det ikke ske på bekostning af gæsternes sikkerhed,” fortæller Tine Skriver.

Som udgangspunkt skal alle fødevarevirksomheder være registreret hos Fødevarestyrelsen, medmindre aktivitetsniveauet er så lavt, at det ligger under bagatelgrænsen på 50.000 kr. (?).

HORESTA-medlemmer kan henvende sig til fødevarechef Tine Skriver med eventuelle spørgsmål.

Tine.jpg
Fødevarechef
Tine Skriver

Danske restauranter går skaldyrs-bonanza

Den 17. maj slår en række af landets restauranter for første gang dørene op til Seafood. Over 50 aktører fra restaurationsbranchen landet over inviterer til en hyldest af det danske hav og dets imponerende udvalg af frisk fisk og skaldyr

Log ind