Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Bornholm er blevet udvalgt som én af fem europæiske pilotdestinationer i EU-projektet VERNE, der skal udvikle nye modeller for bæredygtig og cirkulær turisme. Projektet løber over tre år og har deltagelse fra 10 lande.
På Bornholm fokuseres særligt på madturisme, hvor man vil undersøge, hvordan turister kan bidrage positivt til lokalsamfundet – blandt andet gennem digitale løsninger, der hjælper gæster med at træffe mere bæredygtige valg.
Ifølge projektleder Bent Egberg Mikkelsen, professor ved både Lunds og Københavns Universitet, er øens størrelse, samarbejdstradition og stærke madprofil oplagte styrker.
Destination Bornholm kalder udnævnelsen en blåstempling af øens position inden for grøn turisme og ser det som en mulighed for at udvikle nye modeller, der både skaber lokal værdi og styrker Bornholms attraktivitet som bæredygtig destination.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Optimeet 2026 udvider med nye formater og spor
06-11-2025
-
Restaurantbranchen oplever vækst – men inflation dæmper effekten
06-11-2025
-
Core Hospitality runder 2.000 værelser med udvidelse i Esbjerg
06-11-2025
-
HORESTA inviterer til valgdebat om turisme og erhverv i København
06-11-2025
-
Airbnb-snyd fører til samråd: Minister varsler stramninger
06-11-2025
-
Fastfood løfter sig i kvalitet og tiltrækker flere gæster
06-11-2025
-
Digitale værktøjer vinder frem i restaurantbranchen
06-11-2025
-
Moxy Hotel åbner i Aarhus’ nye Sydhavnskvarter
06-11-2025
-
Henrik Specht takker af efter fire årtier i rejsebranchen
06-11-2025
-
Hæder til Danhostel Stevns for ekstraordinært værtskab
06-11-2025