Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Turismebranchen her i kommunen har et kæmpestort problem: Hvordan sikrer man tilstrækkelig arbejdskraft til, at væksten i erhvervet kan fortsætte? Et nyt pilotprojekt viser, at i alt fald en del af behovet kan dækkes af mennesker, der ellers befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Siden januar 2018 har 29 udsatte ledige været tilknyttet et forløb på Huset Venture, der skal ruste dem til at job i turismeerhvervet, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

En delevaluering af det toårige projekt viser, at af de 20 der har gennemført forløbet indtil nu, er 15 kommet i job, alle i stillinger, hvor de varetager forskellige turistrelaterede arbejdsopgaver, fortæller projektleder Hanne Splidsboel.

Det giver en succesrate på 75 procent i forhold til at komme i job efter gennemførelse af forløbet, og det er højt, fastslår beskæftigelseschef Kim Ulv Christensen. For ham er det yderst interessante tal. Han skal nemlig bruge rigtig mange stillinger til fleksjobbere. I Ringkøbing-Skjern Kommune bevilges cirka 200 borgere hvert år et fleksjob.

Log ind