Mandagens aftale om finansloven for 2023 rummer flere elementer, som vil styrke dansk gastronomi.
”Der er tale om en stram finanslov, og det støtter vi til fulde. Det er afgørende, at vi får bugt med inflationen. Men det glæder os, at der er blevet plads til indsatser, som på kort og lang sigt vil bidrage til at løfte vores erhverv”, siger Pia E. Voss, der er adm. direktør i HORESTA.
I den nye finanslovsaftale er der bevilliget to mio. kr. til de danske forberedelser til næste udgave af de uofficielle verdensmesterskaber for kokke, Bocuse D’Or. Bevillingen gælder desuden driften af det danske kokkelandshold.
“Det er ingen hemmelighed, at vi har lagt en del kræfter i at få især deltagelsen i Bocuse d’Or på finansloven, og vi er meget glade for, at det lykkedes. Vi kan kun rose regeringen og de øvrige partier for at afsætte penge til at styrke dansk gastronomi”, siger Pia E. Voss.
I den nye finanslovsaftale afsættes desuden to millioner kroner til at udvikle kokkeuddannelsen i en mere bæredygtig retning.
”Også det har vi arbejdet på gennem længere tid. Der er brug for, at vi hele tiden udvikler på de uddannelser, der skaber fremtidens kokke. Vi glæder os meget til at bidrage til at udvikle uddannelsen på denne front”, siger Pia E. Voss.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Rift om medejerskab i dansk hotelkæde
10-05-2024
-
Old Irish Pub slår rekord for omsætningen
10-05-2024
-
Hotel Royal genåbner efter projekt til 20 millioner kr.
10-05-2024
-
Michelin-restaurant laver særlig menu til 10.000 meters højde
10-05-2024
-
Ny fynsk restaurant med Michelin-drømme
10-05-2024
-
Lille dansk kro hyldet i New York Times
10-05-2024
-
Nu opføres jysk feriecenter til 120 millioner kroner
10-05-2024
-
Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland
10-05-2024