Hvilke planter må restauranter gøre brug af? Fødevarestyrelsen har lavet en liste af 13 godkendte planter, men HORESTA kalder listen for snæver.
Fødevarestyrelsen har frasorteret de øvrige planter, da de er såkaldt novel food (ikke spist i EU før 1997), eller fordi de vurderes som farlige.
HORESTA ser anderledes på sagen.
”Mange restauranter benytter øvrige planter til pynt og krydderi frem for en egentlig ingrediens, og det bør indgå i vurderingen af eventuelle risici. Desuden vurderer eksperter i vilde planter, at mange af planterne ikke er novel food, og langt flere planter bør være på den del af listen, som omhandler spiselige planter,” mener HORESTAs fødevarechef Tine Skriver.
HORESTA ønsker, at der afsættes yderligere midler til en risikovurdering af flere planter i et partnerskab med planteeksperter, myndighed og branchens gastronomer. Projektet skal også inddrage brugen af vilde, spiselige planter i andre europæiske lande.

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Ishockey-VM gav hotelbranchen medvind i maj
16-07-2025
-
Møns Klint bliver ny dansk verdensarv
16-07-2025
-
Bocuse d'Or Akademiet hædres for gastronomisk talentudvikling
16-07-2025
-
Uenighed om turistskat splitter Fanø
16-07-2025
-
Blåvand presses af turister i højsæsonen
16-07-2025
-
Hængekøjehotel åbner i Nordsjælland
16-07-2025