Hvilke planter må restauranter gøre brug af? Fødevarestyrelsen har lavet en liste af 13 godkendte planter, men HORESTA kalder listen for snæver.
Fødevarestyrelsen har frasorteret de øvrige planter, da de er såkaldt novel food (ikke spist i EU før 1997), eller fordi de vurderes som farlige.
HORESTA ser anderledes på sagen.
”Mange restauranter benytter øvrige planter til pynt og krydderi frem for en egentlig ingrediens, og det bør indgå i vurderingen af eventuelle risici. Desuden vurderer eksperter i vilde planter, at mange af planterne ikke er novel food, og langt flere planter bør være på den del af listen, som omhandler spiselige planter,” mener HORESTAs fødevarechef Tine Skriver.
HORESTA ønsker, at der afsættes yderligere midler til en risikovurdering af flere planter i et partnerskab med planteeksperter, myndighed og branchens gastronomer. Projektet skal også inddrage brugen af vilde, spiselige planter i andre europæiske lande.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Events uden bøvl: Nye regler letter vejen for udenlandsk arbejdskraft
19-12-2025
-
Ny lukkelov skal styrke turismen i mindre byer
19-12-2025
-
Turismeforsker: 2025 var stabilt – 2026 kræver nytænkning og balance
19-12-2025
-
Arp-Hansen udskyder overtagelse af Brøndums Hotel
19-12-2025
-
Airbnb får millionbøde i Spanien for ulovlige boligannoncer
19-12-2025
-
Lars Larsen Group planlægger nyt hotel
19-12-2025
-
Internationalt: Atari lancerer gaming-hotel
19-12-2025