Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Den finske restaurationskoncern Noho Partners har overtaget aktiemajoriteten i burgerkæden Halifax Burgers og dens 11 restauranter på Sjælland. Koncernen ejer i forvejen Cocks & Cows og styrker med opkøbet sin position på det danske burgermarked.

Bestyrelsesformand i Halifax og direktør for Royal Arena, Anders Kjørup, kalder det et nyt og spændende kapitel og træder samtidig tilbage fra formandsposten, dog med fortsat plads i bestyrelsen.

Halifax blev grundlagt i 2007 af Peter Bækbo Ahn og Ulrich Bøving Dehler, og i 2024 vendte Peter Bækbo Ahn tilbage som administrerende direktør. Han varslede dengang fokus på høj service og kvalitet til rimelige priser. Selvom markedet for burgere er mættet, ser han fortsat vækstmuligheder og et potentiale i at tilbyde prisvenlige restaurantoplevelser.

Selskabet bag Halifax, Ahn & Dehler Dining, har dog økonomiske udfordringer. I 2023 realiserede virksomheden en bruttofortjeneste på 48 mio. kr., men kom ud med et underskud på 2,4 mio. kr. og en negativ egenkapital på 1,5 mio. kr. Der har ikke været overskud i selskabet siden 2019.

Læs hele historien på FødevareWatch

Ny i HORESTA: Tre restauranter med hjertet på rette sted

Ægteparret og forretningsduoen Maiken og Ilan står bag Engtoftegård, Restaurant Krabben og Albatrossen, som alle findes på Københavns Vestegn. De er nye medlemmer af HORESTA og driver deres restauranter med ambition, stolthed og omsorg for både gæster og medarbejdere.

Søg 10.000 kr. til indsats for mental sundhed på arbejdspladsen

Danmarks Mentale Sundhedsdag markerer igen i år muligheden for at søge støtte til trivsel på jobbet. Med op til 10.000 kr. i støtte fra Velliv Foreningen kan hotel-, restaurant- og turismevirksomheder styrke deres arbejde med mental sundhed – og samtidig dokumentere en indsats i ESG-regnskabet.

Log ind