Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Fra 2025 vil nye regler for udeservering sikre balance mellem caféborde og byens fodgængere.
Fortove opmærkes med grå prikker, der markerer de præcise områder til udeservering, samtidig med at kommunen øger antallet af tilsynsmedarbejdere fra 4 til 16.
Restauratører skal nu aktivt søge tilladelse og betale gebyrer, der afhænger af arealets størrelse og placering.
For eksempel koster 50 m2 i Indre By op til 25.000 kr. årligt. Reglerne er designet til at sikre tilgængelighed for alle, herunder kørestolsbrugere og gangbesværede, og kræver fri passage på minimum 0,8 meter på smalle fortove.
De nye regler skal gøre det nemmere for restauratører at navigere i systemet og forbedre dialogen mellem kommunen og erhvervslivet.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA Play: HimmerLand - Klar til fremtiden
03-07-2025
-
Hvornår er en medarbejder handicappet?
03-07-2025
-
Nyhedsbrevet går på sommerferie – lidt i hvert fald
03-07-2025
PRESSEKLIP
-
Noma planlægger pop up-eventyr i Los Angeles i 2026
03-07-2025
-
Tidligere Årets Kok bliver ny gastronomisk chef på Hotel Alsik
03-07-2025
-
VisitDenmark satser bredere: Udvider markedsføring til 14 lande
03-07-2025
-
Ny rekrutteringsaftale vækker optimisme på overenskomstdækkede hoteller
03-07-2025
-
Danske hoteller inviteres med i søgsmål mod Booking.com
03-07-2025
-
Subway ruller nye restauranter ud i danske storcentre
03-07-2025
-
Ny adm. direktør skal styrke Meyers’ bundlinje
03-07-2025
-
Campingkæde udvider med femstjernet plads i Bayern
03-07-2025
-
Dragsholm Slot lander endnu et år med millionunderskud
03-07-2025