Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Kokken Umut Sakarya har set scenariet udspille sig igen og igen i forskellige konstellationer: Et selskab på to der ikke møder op til reservationen, fordi de har booket flere restauranter samme aften for at have lidt at vælge imellem. Det skriver TV2.

”Danskerne har en meget afslappet tilgang til at spise på restaurant. Da man jo bare er ude for at hygge sig, føler man, at alt bare kan lade sig gøre”, siger Umut Sakarya.

En rundspørge, som Horesta sidste år lavede for Berlingske blandt ti store restaurantkæder, viste, at de hver aften havde mindst fem til ti såkaldte no-shows – altså gæster der ikke dukker op til deres reserverede bord.

Læs hele historien på tv2.dk

Erhvervsturismen rummer et stort vækstpotentiale

De seneste to årtier har budt på markante forandringer i dansk turisme. Mens ferieovernatninger er steget eksplosivt, har væksten i overnatninger fra forretningsrejsende været langt mere beskeden. Det efterlader et stort uudnyttet potentiale for erhvervsturismen, som er værdifuld for branchen, mener HORESTA.

HORESTA kræver strammere regler for Airbnb-udlejning

”Det private udlejningsmarked i Danmark er blevet det vilde vesten, hvor man som udlejer uden nogen form for kontrol kan leje sin bolig ud,” sagde HORESTAs adm. direktør, Jeppe Møller-Herskind, da han blev interviewet af TV2 News.

Log ind