Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Vestkysten står for 35 procent af de kommercielle overnatninger i Danmark og er en af de bærende vækstmotorer i dansk turisme. Derfor er det på tide og velfortjent, at Vestkysten kommer på finansloven og ligesom København får en selvstændig bevilling årligt.

Sådan lyder budskabet fra de tre vestkystdestinationer, Vesterhavet, Vadehavskysten og Nordvestkysten. Det skriver Turistmonitor.dk.

”Efter vores mening er det ganske ufortjent, at vi ikke har fået en selvstændig bevilling på finansloven. Vi må deles med resten af Kystdanmark om de 17 millioner kroner, staten bidrager med til Dansk Natur- og Kystturisme,” siger Hans Peter Folmann, direktør i Destination Vadehavskysten, Lisbeth Valther, formand for Destination Vesterhavet og Peter Krusborg, direktør i VisitNordveskysten.

København modtager ifølge de tre destinationer årligt 45 millioner kroner fra staten til at styrke helårsturismen med fokus på blandt andet kultur, gastronomi, events og erhvervsturisme.

På samme måde mener de tre destinationer, at der burde afsættes 25 millioner kroner om året over fire år til vestkystturismen.

Læs hele historien på turistmonitor.dk – kræver login

København går videre med turismeafgift

Det vakte kritik fra turistbranchen, da et flertal af politikerne i Københavns Kommune sidste år stemte for, at man vil have en turismeafgift. På en afstemning torsdag stadfæstede politikerne, at man vil indføre afgiften.

Det tager turismen med fra Frigast-balladen

Turismen sejrede, da regeringen endelig meldte ud om Frigast-anbefalingerne og sanering af erhvervsstøtten. Men det langstrakte forløb har også givet vigtig læring til turismen, lyder det fra erhvervet selv.

Log ind