Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

I alt er arbejdsgiverne den seneste tid gået forgæves 130.750 gange, når de har slået stillinger op. Det svarer til, at 29 pct. af rekrutteringsforsøgene har været forgæves. Det viser den seneste rekrutteringssurvey fra Beskæftigelsesministeriet, som opgør antallet af forgæves rekrutteringer. Dermed er manglen på arbejdskraft uforandret i forhold til ministeriets seneste undersøgelse fra juni. Også her var den forgæves rekrutteringsrate på 29 pct., skriver Finans.dk.

Situationen er bekymrende, understreger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

”Vi har en rekrutteringskrise i Danmark. På det private arbejdsmarked er manglen på især faglærte medarbejdere stærkt bekymrende og i fokus for regeringen, for det er medarbejdergrupper, som er afgørende for den grønne omstilling,” siger han.

Læs hele historien her.

Webinar: Genvejen til international arbejdskraft

Mange virksomheder har udfordringer med at rekruttere kvalificerede medarbejdere, men er du åben overfor at ansætte medarbejdere fra udlandet er der gratis hjælp at hente. Det kan du høre mere om på et webinar den 25. marts.

Dansk økonomi står foran et godt år

Danskerne blev hårdt ramt af den høje inflation, men privatforbruget har fået et flot comeback. Med stor vækst i købekraften og udsigt til mere medvind fra ikke mindst medicinalindustrien kan 2024 blive et overraskende vækstår.

Rekord i beskæftigelse hos hoteller og restauranter

Hotel- og restaurantbranchen satte rekord i beskæftigelsen i 2023 med en vækst på 3,2 procent i forhold til året før. Virksomhederne kunne dog have ansat endnu flere på grund af stor efterspørgsel.

Log ind