Virksomhederne sukker efter medarbejdere, som kan bidrage til at skabe mere vækst i Danmark, sikre større skatteindtægter og dermed fastholde et stærkt velfærdssamfund Jacob Holbraad, administrerende direktør, Dansk Arbejdsgiverforening (DA), i Jyllands-Posten.

”Danmark kan mere, men det kræver, at politikerne tager skeen i den anden hånd. I DA har vi blandt andet foreslået, at det skal være lettere at ansætte internationale medarbejdere. Det er et forslag, som burde være fuldstændig ukontroversielt, når vi står i et økonomisk opsving med mangel på medarbejdere. Flere medarbejdere på danske virksomheder vil sikre, at vi fortsat kan investere i samfundet, og det burde være i alles interesse,” skriver han.

De seneste tal viser en ledighed på 2,5 pct., svarende til 72.000 personer. Det er det laveste niveau siden 1974 bortset fra nogle få måneder i 2008.

Danskere skifter job som aldrig før

I løbet af 2021 er arbejdsmarkedet igen kommet i højt gear, hvor et kraftfuldt opsving medfører mange jobåbninger. Virksomhederne er igen begyndt at ansatte nye medarbejdere, efter de har holdt sig tilbage under coronapandemien. Det fører til en stor stigning i tilgangen fra 27,5 procent i 2020 til 38,4 procent i 2021. Afgangen er også steget fra 30,5 procent i 2020 til 31,5 procent i 2021.

På trods af jobfest mangler hoteller og restauranter hænder

Efter at have været hårdt ramt under corona er der igen godt med gæster på de danske hoteller og restauranter. Flere steder kan det imidlertid være svært at følge med. Også selv om der er blevet ansat masser af personale de seneste måneder, skriver FødevareWatch.dk.

Ny aftale giver hoteller afgiftslettelse for millioner

Regeringen har fredag indgået en bred aftale med Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti om en grøn skattereform. Aftalen er ifølge en pressemeddelelse fra finansministeriet ”det største enkeltstående bidrag til Danmarks klimamålsætning i 2030 siden klimalovens vedtagelse,” skriver Standby.dk.

Log ind