Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Hotel Frederikshavn har som det første hotel i Frederikshavn modtaget turismebranchens internationale miljømærke, Green Key. Det gives til virksomheder, der gør en ekstra indsats for at beskytte miljøet.

For at opnå certificeringen kræver det, at virksomheder opfylder flere konkrete og målbare miljøkrav.

Certificeringen har været et fælles projekt mellem Destination NORD og Hotel Frederikshavn og er en del af et nationalt projekt, som er forankret hos bl.a. Destination NORD. Her er ambitionen, at flere danske hoteller skal gennemføre processen. Arbejdet er allerede i gang hos mange hoteller, også i Frederikshavn Kommune, men Hotel Frederikshavn er det først, der kom igennem med hjælp fra projektet.

“Gæsterne efterspørger i stigende grad bæredygtighed og bliver mere og mere bevidste om det. Derfor er certificeringen et konkurrenceparameter. Fra større samarbejdspartnere er der ofte specifikke krav til bæredygtighed, så Green Key-mærket giver os en forretningsmæssig fordel,” fortæller hotelleder Gitte Vanggaard.

Bæredygtighed lever i det skjulte

Landets indkøbere af events og konferencer har for svært ved at orientere sig i, hvordan venues og konferencecentre reelt arbejder med miljø og bærdygtighed, viser ny undersøgelse.

Log ind