Discipliner


  • Skriftlig teoriprøve
  • Mixologi
  • Forklaring af en given menu med anbefaling af tilhørende drikkevarer
  • Flambering, tranchering eller filetering
  • Identificering af vin
  • Viden om øl
  • Viden om ost
  • Viden om spiritus
  • Præsentation af kold buffet
  • ’Taking orders’ – vejlede i mad/vin/ost foreslå alternativ ved f.eks. allergi
  • Champagneåbning med sabel
  • Barista
  • Servietfoldning
  • Salat/Dressing
  • Borddækning

Blandt deltagerne i udvælgelsen vil de 5 bedste blive udtaget som finalister til Årets Tjener 2018.

VIDEO
Årets Tjener 2018

Nicolai Martens fra Restaurant Kong Hans Kælder i København kan kalde sig Årets Tjener 2018. Med titlen følger en præmiesum på 40.000 kr.

Konkurrencen blev afviklet søndag parallelt med Årets Kok. Fem af landets dygtigste tjenere havde nået finalen, og her lykkedes det endelig Nicolai Martens at løbe med guldet efter tre tidligere ture i finalen.

Nicolai er 26 år og udlært i 2011. Sølvmedaljen gik til Karina Grand Kannegaard fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia og bronzen til Simon Kvist Bjerre fra Restaurant Tabu i Aalborg.

Deltagerne i Årets Tjener-konkurrencen skulle blandt andet vise deres evner i fagets mange discipliner og som noget nyt, skulle de også producere en juice, der erstatte et glas vin til en af retterne.