Søndag den 18. marts 2018 i Messecenter Herning

Årets Tjener: 
Kl. 8.00-9.25                  Borddækning
Kl. 9.30-9.55                  Forberede Vinvalg og forklaring 
Kl. 10.05-10.30              Juice – alle 5 finalister på en gang 
Kl. 10.40-11.30              Vinforklaring 
Kl. 12.00-12.35              Skænkning af mousserende vin
Kl. 12.20                       Første gæster seates 
Kl. 13.05                       Sidste gæster seates 
Kl. 12.30                       Første forret serveres 
Kl. 13.15                       Sidste forret serveres 
Kl. 13.25                       Første hovedret serveres 
Kl. 14.10                       Sidste hovedret serveres 
Kl. 14.25                       Første dessert serveres 
Kl. 15.10                       Sidste dessert serveres

Der er fælles præmieoverrækkelse kl. 16.30

Kok-tailparty kl. 17.00-19.00

Mandag den 19. marts 2018 i Messecenter Herning

DM for Tjenerelever: 
Kl. 8.00-9.25                   Borddækning  
Kl. 8.15-8.30                    Intro til vinidentifikation
Kl. 9.10-9.25                    Vinidentifikation
Kl. 9.35-10.00                   Forberede Vinvalg og forklaring 
Kl. 10.10-10.30                 Mixologi – 5 elever på en gang 
Kl. 10.40-11.30                  Vinforklaring 
Kl. 12.00-12.35                 Skænkning af mousserende vin
Kl. 12.20                           Første gæster seates 
Kl. 13.05                           Sidste gæster seates 
Kl. 12.30                          Første forret serveres 
Kl. 13.15                          Sidste forret serveres 
Kl. 13.25                           Første hovedret serveres 
Kl. 14.10                          Sidste hovedret serveres 
Kl. 14.25                          Første dessert serveres 
Kl. 15.10                          Sidste dessert serveres

Der er fælles præmieoverrækkelse kl. 16.30.

Download Materiale

VIDEO
Årets Tjener 2018

Nicolai Martens fra Restaurant Kong Hans Kælder i København kan kalde sig Årets Tjener 2018. Med titlen følger en præmiesum på 40.000 kr.

Konkurrencen blev afviklet søndag parallelt med Årets Kok. Fem af landets dygtigste tjenere havde nået finalen, og her lykkedes det endelig Nicolai Martens at løbe med guldet efter tre tidligere ture i finalen.

Nicolai er 26 år og udlært i 2011. Sølvmedaljen gik til Karina Grand Kannegaard fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia og bronzen til Simon Kvist Bjerre fra Restaurant Tabu i Aalborg.

Deltagerne i Årets Tjener-konkurrencen skulle blandt andet vise deres evner i fagets mange discipliner og som noget nyt, skulle de også producere en juice, der erstatte et glas vin til en af retterne.