Der vil foregå en simultan afvikling af Årets Tjener og Årets Kok. Dette betyder, at hver finalist – ved lodtrækning lørdag eftermiddag inden konkurrencen – får tildelt 2 køkkener, hvor 2 Årets Kok finalister hver tilbereder 6 couverter til servering for særligt inviterede gæster. Tjenerfinalisterne skal således hver servere for 2 seksmandsborde. Menuerne fra de 2 køkkener sendes til finalisten lørdag inden konkurrencen - senest kl. 22.00.

Under konkurrencen har finalister i Årets Kok ikke adgang til restaurantområdet.

Der er tale om 2 selvstændige og uafhængige konkurrencer, hvor den enkelte deltagers præstation alene har betydning for egen placering.

Discipliner i finalen
Finalisterne dækker selv deres borde ud fra de objekter, som er til rådighed. Borddækningen bedømmes og det er ikke tilladt at medbringe egne ting til borddækning.

Udover servering for de særligt indbudte gæster, består finalen af nogle af disciplinerne nævnt under semifinalen – de udvalgte discipliner oplyses i god tid inden konkurrencen.

Bedømmelse

Bedømmelsen af Årets Tjener vil lægge sig op af de internationale regler, som bliver anvendt i WACS konkurrencer. Alle deltagere vil i alle kategorier starte med max. point, hvorefter der vil ske en reduktion af point for fejl og mangler.

Ved bedømmelsen lægges der vægt på korrekt fagligt arbejde som tje-ner og beherskelsen af fagets mange aspekter.

Ansatte hos et medlem af dommerkomiteen - og personer, der er i familie med et medlem af dommerkomiteen - kan deltage.

Arrangørerne tilbyder overnatning fra dagen før finalen samt fortæring på finaledagen for finalisterne.