Finalen blev afholdt den 18. marts 2018 i Messecenter Herning.


Der vil foregå en simultan afvikling af Årets Tjener og
Årets Kok. Dette betyder, at hver finalist ved konkurrencens
begyndelse – ved lodtrækning – får tildelt 2 køkkener, hvor 2 Årets Kok finalister hver tilbereder 6 couverter til servering for særligt inviterede gæster. Tjenerfinalisterne skal således hver servere for 2 seksmandsborde.

Under konkurrencen har finalister i Årets Kok ikke adgang til restaurantområdet. Der er tale om 2 selvstændige og uafhængige konkurrencer, hvor den enkelte deltagers præstation alene har betydning for egen placering.

Finalisterne dækker selv deres borde ud fra de objekter, som er til rådighed. Borddækningen bedømmes og det er ikke tilladt at medbringe egne ting til borddækning.

Udover servering for de særligt indbudte gæster består finalen af nogle af de tidligere nævnte discipliner – de udvalgte discipliner oplyses i god tid inden konkurrencen.

Dommere til Årets Tjener 2018

Søren Ledet
Jacob Kocemba
Christian Aarø
Anita Kajhøj Ibsen
Peter Pepke
Gert Arrild

Bedømmelse

Ved bedømmelsen lægges der vægt på korrekt fagligt arbejde som tjener. 

Beherskelse af fagets mange aspekter, herunder helhedsbedømmelse af gæstebetjeningen.

Ansatte hos et medlem af dommerkomiteen - og personer, der er i familie med et medlem af dommerkomiteen - kan deltage. 
Når alle karakterer for en disciplin er registreret trækkes højeste og laveste fra.

VIDEO
Årets Tjener 2018

Nicolai Martens fra Restaurant Kong Hans Kælder i København kan kalde sig Årets Tjener 2018. Med titlen følger en præmiesum på 40.000 kr.

Konkurrencen blev afviklet søndag parallelt med Årets Kok. Fem af landets dygtigste tjenere havde nået finalen, og her lykkedes det endelig Nicolai Martens at løbe med guldet efter tre tidligere ture i finalen.

Nicolai er 26 år og udlært i 2011. Sølvmedaljen gik til Karina Grand Kannegaard fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia og bronzen til Simon Kvist Bjerre fra Restaurant Tabu i Aalborg.

Deltagerne i Årets Tjener-konkurrencen skulle blandt andet vise deres evner i fagets mange discipliner og som noget nyt, skulle de også producere en juice, der erstatte et glas vin til en af retterne.