Lidt info om Årets Tjener


Årets Tjener fungere som Danmarksmesterskaberne. Hvert år bliver det afholdt med deltagelse af flere af landets bedste tjenere. Arrangørende af Årets Tjener er HORESTA samt 3F. Årets Tjener har eksisteret lige siden 2006, hvor det sluttede sig til det allerede eksisterende danmarksmesterskab for professionelle kokke - Årets Kok. Siden da er titlen som Årets Tjener vokset og er i dag en af de mest præstigefyldte titler, man kan have som tjener i Danmark. Udover de mange dygtige tjenere, som har deltaget i Årets Tjener i gennem tiden, har stjernefyldte dommerpaneler også været med til at skabe kvalitet samt omtale. 

VIDEO
Årets Tjener 2018

Nicolai Martens fra Restaurant Kong Hans Kælder i København kan kalde sig Årets Tjener 2018. Med titlen følger en præmiesum på 40.000 kr.

Konkurrencen blev afviklet søndag parallelt med Årets Kok. Fem af landets dygtigste tjenere havde nået finalen, og her lykkedes det endelig Nicolai Martens at løbe med guldet efter tre tidligere ture i finalen.

Nicolai er 26 år og udlært i 2011. Sølvmedaljen gik til Karina Grand Kannegaard fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia og bronzen til Simon Kvist Bjerre fra Restaurant Tabu i Aalborg.

Deltagerne i Årets Tjener-konkurrencen skulle blandt andet vise deres evner i fagets mange discipliner og som noget nyt, skulle de også producere en juice, der erstatte et glas vin til en af retterne.