Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Turismereserven på 200 mio. kr. er nu halvt brugt, og 103,5 mio. kr. er allerede sendt ud til initiativer i hele landet. Det oplyser turismens minister Morten Dahlin.
Han fremhæver, at uddelingen følger klare principper om både geografisk spredning og styrkelse af flere grene af turismeerhvervet – fra storbyferier til natur-, gastro- og kystturisme.
Mad- og gastroturisme samt de regionale udviklingsplaner er blandt de områder, der har modtaget de største beløb.
Ifølge Morten Dahlin handler støtten om at skabe strukturel udvikling frem for at sprede midlerne i småportioner. Han peger på, at projekter med stærke samarbejder – eksempelvis mellem det offentlige, destinationsselskaber og private aktører – bliver prioriteret højt.
Ministeren oplyser, at interessen fra branchen har været massiv, og at mange aktører har anerkendt den valgte retning. De resterende 96,5 mio. kr. vil snart blive fordelt, men hvordan og hvornår, er endnu ikke præciseret.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Styrk din ESG-rapportering med ESG Monitor
05-12-2025
PRESSEKLIP
-
Vejle får nyt hotel med 87 værelser
05-12-2025
-
Udeblivelser koster københavnsk restaurant 150.000 kr.
05-12-2025
-
Danske Hoteller fejrer 35 år med fokus på lokal forankring
05-12-2025
-
Ny aftale med Forsvaret sikrer fremtiden for Aarhus Airport
05-12-2025
-
Nordsjællandsk grillkæde åbner nyt spisested
05-12-2025
-
Politikere drømmer om festivalplads og kæmpearena i København
05-12-2025
-
Ny formand skal styrke madkulturen i Danmark
05-12-2025
-
Delte meninger om autocampere i turismeerhvervet
05-12-2025