Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Den danske inflation steg i september til 2,3 pct. sammenlignet med året før. Det er en stigning fra august, hvor inflationen lå på 2,0 pct., og markerer det højeste niveau siden august 2023.
Ifølge Danmarks Statistik er det særligt priser på fødevarer og ikke-alkoholiske drikkevarer, der driver udviklingen. Okse- og kalvekød er steget med hele 24,1 pct. det seneste år, mens ost og æg er steget med henholdsvis 9,3 og 8,6 pct.
Seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank vurderer, at prisstigningerne rammer forbrugerne hårdt, fordi de rammer dagligvarer, vi køber ofte. Samtidig træder en ny emballageafgift i kraft i oktober, hvilket kan føre til yderligere prisstigninger i supermarkederne.
Cheføkonom Tore Stramer forventer dog, at inflationen vil falde i de kommende år – blandt andet som følge af afgiftslettelser på el, kaffe og chokolade. Inflationen forventes at lande på 1,8 pct. i 2025 og falde til 0,9 pct. i 2026.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Styrk din ESG-rapportering med ESG Monitor
05-12-2025
PRESSEKLIP
-
Vejle får nyt hotel med 87 værelser
05-12-2025
-
Udeblivelser koster københavnsk restaurant 150.000 kr.
05-12-2025
-
Danske Hoteller fejrer 35 år med fokus på lokal forankring
05-12-2025
-
Ny aftale med Forsvaret sikrer fremtiden for Aarhus Airport
05-12-2025
-
Nordsjællandsk grillkæde åbner nyt spisested
05-12-2025
-
Politikere drømmer om festivalplads og kæmpearena i København
05-12-2025
-
Ny formand skal styrke madkulturen i Danmark
05-12-2025
-
Delte meninger om autocampere i turismeerhvervet
05-12-2025