Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Ifølge nye tal fra FN er de globale fødevarepriser steget for tredje måned i træk og var i april 1 procent højere end måneden før. Det globale niveau ligger nu 7,6 procent højere end for et år siden. Det skriver Børsen.
I Danmark er udviklingen tydelig i forbrugerpriserne, som ifølge Arbejdernes Landsbank er steget med 5 procent det seneste år. Produkter som kaffe, chokolade, smør og oksekød har oplevet prisstigninger på op mod eller over 10 procent.
Siden starten af 2021 er fødevarer i Danmark blevet 28 procent dyrere i gennemsnit. FN’s fødevareindeks, der fokuserer på uforarbejdede råvarer som korn, kød og mejeriprodukter, indikerer, at de globale tendenser stadig har effekt på danske forbrugerpriser.
Læs hele historien på borsen.dk
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Styrk din ESG-rapportering med ESG Monitor
05-12-2025
PRESSEKLIP
-
Vejle får nyt hotel med 87 værelser
05-12-2025
-
Udeblivelser koster københavnsk restaurant 150.000 kr.
05-12-2025
-
Danske Hoteller fejrer 35 år med fokus på lokal forankring
05-12-2025
-
Ny aftale med Forsvaret sikrer fremtiden for Aarhus Airport
05-12-2025
-
Nordsjællandsk grillkæde åbner nyt spisested
05-12-2025
-
Politikere drømmer om festivalplads og kæmpearena i København
05-12-2025
-
Ny formand skal styrke madkulturen i Danmark
05-12-2025
-
Delte meninger om autocampere i turismeerhvervet
05-12-2025