Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Tal fra Nationalbanken viser, at branchen havde lån for 7,1 milliarder kr. før corona-perioden i 2019, men nu er udlånet faldet til knapt 5,0 milliarder kr. Det skriver Food Supply.

Det er sket i en periode, hvor udlånene til erhvervslivet ellers generelt steget med 25 procent.

Det fremgår af en nyhed fra brancheorganisationen HORESTA, som henviser til en undersøgelse blandt sine medlemmer, hvoraf det fremgår, at 48 procent af restauranterne uden for København vurderer, at bankernes villighed til at låne penge ud er "ikke særligt stor" eller "tæt på ikke-eksisterende".

Det samme gælder for 30 procent af restauranterne uden for hovedstaden.

- Det er en meget bekymrende udvikling. Det er helt afgørende for vækst og udvikling i vores erhverv, at der er adgang til finansiering. Særligt for mindre virksomheder, der ikke har en stor egenkapital at trække på, men sagtens kan have en sund drift alligevel, siger HORESTAs politiske chef, Maria Olafsson.

Du kan læse hele historien på food-supply.dk

Danske restauranter går skaldyrs-bonanza

Den 17. maj slår en række af landets restauranter for første gang dørene op til Seafood. Over 50 aktører fra restaurationsbranchen landet over inviterer til en hyldest af det danske hav og dets imponerende udvalg af frisk fisk og skaldyr

Hotel er stadig til salg

Hotelejer Hanne Nielsen har nu i et år haft 885 kvadratmeter hotel til salg. Forretningen er sund, men alligevel kniber det med interessen for at købe

Log ind