Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Rødvig Badehotel er en del af en mindre gruppe feriesteder, der i ly af Københavns turismetab og restriktionerne på at rejse ud af landet står til at klare sig godt gennem coronakrisen, skriver Berlingske.

Den seneste medlemsundersøgelse fra HORESTA viser, at blot otte procent af hotellerne uden for København har kunnet fastholde eller endda øge deres omsætning. Konkret er de blevet spurgt til deres omsætning i to uger fra midten af maj til begyndelsen af juni. Her svarede otte procent, at de har oplevet samme eller øget omsætning sammenlignet med samme periode sidste år.

Fælles for de hoteller, kroer, campingpladser eller vandrehjem, der har svaret, at de har oplevet vækst, er, at de ligger i naturskønne områder, oplyser HORESTA. Omvendt har ingen hoteller i København svaret, at de har oplevet samme omsætning eller vækst i år og to tredjedele af hotellerne i hovedstaden har oplevet en nedgang på mellem 80 og 99 procent.

”Det er lidt svært at have hænderne helt oppe over hovedet, når succesen også afhænger af andres ulykke. Vi vil helst ikke fremstå jublende, fordi det er jo ikke fedt for hotellerne i København, at der ikke må komme turister,” siger Jonas Skaaning fra Rødvig Badehotel.

Læs hele historien her.

Log ind