Seks tjenere og seks kokke er videre til finalerne i Årets Kok og Årets Tjener 2026.

Det står klart efter søndagens semifinaler på Kold College i Odense, hvor der blev dystet på velsmag og service i særklasse.

De dystende kokke fik ved søndagens semifinale til at opgave at lave en hovedret til syv couverter. Årets hovedemne var kulmule, blåmuslinger og rejer. De skulle alle være synlige og kunne smages direkte i retten.

Herudover skulle de gastronomiske evner udfoldes med en fælles buffet bestående af diverse grøntsager, frugt, mejeriprodukter, vin/spiritus, kolonial og friske krydderurter.

De dystende tjenere skulle igennem en teoretisk opgave og dernæst en række praktiske udfordringer, der inkluderede viden om øl og ost, menu og vin, mixologi, flambering, spiritus- og vinidentifikation samt opdækning/servietfoldning.

“Semifinalerne viste endnu en gang, hvor stærkt et gastronomisk niveau vi har i Danmark. Det gælder både i køkkenet og på gulvet, hvor deltagerne leverede præstationer, der vidner om stor faglig stolthed og dedikation. Finalefeltet er imponerende stærkt, og vi glæder os til at følge de dygtige kokke og tjenere, når de skal kæmpe om titlerne i marts,” siger Pia Svane, chef for kompetencer, bæredygtighed og certificering i HORESTA.

Se finalisterne til Årets Kok 2026
  • Daniel Kruse, Det Røde Pakhus (Rønne)
  • Lucas Nielsen, Restaurant TreeTop (Vejle)
  • Lukas Grøntved, Dune Dining (Hjørring)
  • Magnus Carlsen, Alchemist (København)
  • Martin Önnerth, Kold College (Odense)
  • Michael Nørtoft, Restaurant Ti Trin Ned (Fredericia)

 

Finalister til Årets Kok 2026. Foto: Arek Pedersen.

Finalister til Årets Kok 2026. Foto: Arek Pedersen.

Se finalisterne til Årets Tjener 2026
  • Emil Berlenborg, Restaurant Aure (København)
  • Emil Pandrup, Restaurant Calma (København)
  • Helle Lieffroy, Restaurant Lieffroy (Nyborg)
  • Lena Hahn Atzen
  • Marc Thejl Hansen, Schackenborg Slot & Slotskro (Tønder)
  • Oskar Mathiassen

 

Finalister til Årets Tjener 2026. Foto: Arek Pedersen.

Finalister til Årets Tjener 2026. Foto: Arek Pedersen.

Finalen i Årets Kok og Årets Tjener 2026 finder sted den 22. marts i Messecenter Herning. Konkurrencerne arrangeres af HORESTA og 3F Privat Service Hotel og Restauration, og vinderne modtager hver 40.000 kr. samt titlen som årets bedste i deres fag.

Pia
Chef for kompetencer, bæredygtighed og certificering
Pia Svane

HORESTA: Regeringens satsning på erhvervsturismen er et stærkt signal

Regeringens investering på 23 millioner kroner i møde- og erhvervsturismen får fuld opbakning fra HORESTA, der fremhæver erhvervsturisters markant højere døgnforbrug og ser satsningen som både økonomisk klog og strategisk nødvendig for Danmarks internationale konkurrencekraft.

Log ind