Seks tjenere og seks kokke er videre til finalerne i Årets Kok og Årets Tjener 2026.
Det står klart efter søndagens semifinaler på Kold College i Odense, hvor der blev dystet på velsmag og service i særklasse.
De dystende kokke fik ved søndagens semifinale til at opgave at lave en hovedret til syv couverter. Årets hovedemne var kulmule, blåmuslinger og rejer. De skulle alle være synlige og kunne smages direkte i retten.
Herudover skulle de gastronomiske evner udfoldes med en fælles buffet bestående af diverse grøntsager, frugt, mejeriprodukter, vin/spiritus, kolonial og friske krydderurter.
De dystende tjenere skulle igennem en teoretisk opgave og dernæst en række praktiske udfordringer, der inkluderede viden om øl og ost, menu og vin, mixologi, flambering, spiritus- og vinidentifikation samt opdækning/servietfoldning.
“Semifinalerne viste endnu en gang, hvor stærkt et gastronomisk niveau vi har i Danmark. Det gælder både i køkkenet og på gulvet, hvor deltagerne leverede præstationer, der vidner om stor faglig stolthed og dedikation. Finalefeltet er imponerende stærkt, og vi glæder os til at følge de dygtige kokke og tjenere, når de skal kæmpe om titlerne i marts,” siger Pia Svane, chef for kompetencer, bæredygtighed og certificering i HORESTA.
Se finalisterne til Årets Kok 2026
- Daniel Kruse, Det Røde Pakhus (Rønne)
- Lucas Nielsen, Restaurant TreeTop (Vejle)
- Lukas Grøntved, Dune Dining (Hjørring)
- Magnus Carlsen, Alchemist (København)
- Martin Önnerth, Kold College (Odense)
- Michael Nørtoft, Restaurant Ti Trin Ned (Fredericia)
Finalister til Årets Kok 2026. Foto: Arek Pedersen.
Se finalisterne til Årets Tjener 2026
- Emil Berlenborg, Restaurant Aure (København)
- Emil Pandrup, Restaurant Calma (København)
- Helle Lieffroy, Restaurant Lieffroy (Nyborg)
- Lena Hahn Atzen
- Marc Thejl Hansen, Schackenborg Slot & Slotskro (Tønder)
- Oskar Mathiassen
Finalister til Årets Tjener 2026. Foto: Arek Pedersen.
Finalen i Årets Kok og Årets Tjener 2026 finder sted den 22. marts i Messecenter Herning. Konkurrencerne arrangeres af HORESTA og 3F Privat Service Hotel og Restauration, og vinderne modtager hver 40.000 kr. samt titlen som årets bedste i deres fag.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet
23-11-2025
-
Madklubben til HORESTA Årsdag 2025: Digitalisering starter der, hvor gæsten ikke ser det
23-11-2025
-
Restaurant Insights 2025: Få ny viden og inspiration til restaurantdriften
23-11-2025
-
HORESTA: Regeringens satsning på erhvervsturismen er et stærkt signal
23-11-2025
PRESSEKLIP
-
Beskæftigelsen fortsatte med at stige i september
21-11-2025
-
Mødeturisme og grøn omstilling får millionløft af staten
21-11-2025
-
Nye kystprojekter får luft under vingerne
21-11-2025
-
HORESTA: Strategisk turismeløft er godt – men bør følges op af bedre konkurrencevilkår
21-11-2025
-
Øresundslinjen bliver nu mere batteridrevet
21-11-2025
-
Klima og turisme forenes i ny storattraktion i Roskilde
21-11-2025