Fremtidens kokke kan se frem til at få mulighed for en mere grøn uddannelse. Der oprettes nemlig nu en ny, plantebaseret specialisering på gastronomuddannelsen. Dette initiativ kommer, efter at Undervisningsministeriet i flere år har afvist, at der kunne udbydes et grønt speciale på gastronomuddannelsen. Nu har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet meddelt, at specialet er godkendt.
Hos HORESTA er der stor tilfredshed med den nye udvikling, som organisationen har presset på for i lang tid.
“Vi er utroligt glade for, at det endelig er lykkedes. Det er helt afgørende, at fremtidens faglærte inden for dansk gastronomi har de rette kompetencer, den rette viden og indsigt i at udvikle retter og menuer baseret på plantebaserede og bæredygtige råvarer”, siger Pia Svane, chef for uddannelser og konkurrencer i HORESTA.
HORESTA ser det nye speciale som et vigtigt skridt, der både vil styrke innovationen i restaurationsbranchen og bidrage til Danmarks førerposition inden for bæredygtig omstilling.
“Med et grønt speciale kan vi sikre, at Danmark fortsætter som en global foregangsnation inden for bæredygtig gastronomi. Det giver både en stærkere uddannelse for vores kommende gastronomer og et konkurrenceparameter for branchen som helhed,” tilføjer hun.
HORESTA mener, at etableringen af en grøn specialisering vil give både elever, restauranter og forbrugere flere muligheder for at tænke bæredygtigt i takt med, at der udvikles nye, kulinariske oplevelser.
Specialet kan udbydes fra den 1. august i år af alle 15 erhvervsskoler, som er godkendt til Gastronomuddannelsen.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Når hedebølgen rammer…
01-07-2025
PRESSEKLIP
-
Tilmeldingen til Danish Travel Awards 2025 er åbnet
01-07-2025
-
Bakken klar med ny administrerende direktør
01-07-2025
-
Hotel Koldingfjord udvider
01-07-2025
-
Brøndums Hotel solgt til dansk hotelkoncern
01-07-2025
-
Legoland får rekordhøj omsætning
01-07-2025
-
Britisk medie har kåret de 10 smukkeste byer i Danmark
01-07-2025
-
Rox Resort har fundet sit personale
01-07-2025